Tudor

Calatorii

Uneori, cutezatorii traiesc mai putin. Dar cei tematori, nu traiesc deloc. 

Contacteaza-ma

Africa - Zanzibar, Tanzania

Africa se dovedeste a fi mereu o destinatie prea putin populara, dar si prea putin facila. Drumul e enorm de lung, 36 de ore, schimbi 3 avione, iar cand ajungi, obosit si demoralizat de drum, nu te asteapta vreun resort elegant sau vreun hotel luxos. Nu! Dai peste un aeroport ce aduce a sura, cu acoperis din tabla, o dezorganizare generala, nu neaparat din lene, ci pur si simplu din relaxare. Viata acolo are alt ritm. Nu exista nimic fix. Nimic nu graviteaza in jurul a nimic. Totul simplu. Punct.

Europa - Porto, Portugalia

Daca intrebi lumea despre Portugalia, in general, cam toti isi imagineaza aceleasi lucruri: vestitul vin de Porto, oceanul Atlantic, plaja, oameni relaxati dar patimasi cand vine vorba de fotbal, soare si ca peste tot in peninsula Iberica, mancare buna. In mare, asa se poate rezuma o experienta in Porto. In detaliu insa, sunt mai multe de spus.

Africa - Marrakech, Maroc

In mijloc de iarna, daca iti doresti sa petreci cateva zile la tricou, le pui in bagaj, te sui in avion si aterizezi in Marrakesh. Odata iesit in strada, alegi un taxi dupa cum arata soferul si te arunci in valtoarea orasului. Ma gandesc ca si oamenii astia au permis de sofer, dar oare ce permis? In haosul general, cumva, reusesc sa se inteleaga cu totii.

Europa - La Valletta, Malta

Vederea din avion a zonei de insule, ma lasa fara cuvinte. Cand ma uitam pe poze, inainte de plecare, parca albastrul nu era asa de albastru. Si parca nici barcile nu le-am observat. Dar acum tabloul e complet si e minunat. Cum ar zice asiaticii: “o poza face cat 1000 de cuvinte”. Acestea fiind spuse, nu mai adaug nimic.

Europa - Venezia, Italia

Cand iti faci bagajele pentru o destinatie asa aparte ca Venetia, nu se poate ca inima sa nu-ti tresalte macar odata. Pana la urma, mergi intr-o tara care nu da gres cu bucataria sau cafeaua, intr-un oras unde, ca nicaieri altundeva, strazi nu sunt dar ai canale, iar  in loc de masina, te dai cu barca. Unic, nu?